Transporturi rutiere

Transporturile rutiere in Romania, o solutie eficienta pentru transportul marfurilor – intre adevar si provocare

Transporturile rutiere in Romania au cunoscut o dezvoltare rapida iar majoritatea companiilor care efectueaza astfel de servicii fac parte din sectorul privat. Realitatea economiei din ziua de astazi, a adus in prim plan o serie de probleme precum lipsa infrastructurii sau a anumitor puncte de legatura intre diferite locatii. Despre transporturile rutiere din tara noastra, putem afirma cu usurinta ca reprezinta un miraj pentru multi antreprenori. Insa, numai cei cu adevarat experimentati pot supravietui pe aceasta piata cu o concurenta acerba.

Transporturile rutiere, in ciuda unor impedimente s-a devoltat considerabil iar la ora actuala ofera cele mai multe avantaje pentru antreprenorii care au nevoie de solutii pentru transportarea marfurilor si a bunurilor in cele mai bune conditii de la o locatie la alta.

Transportul rutier in Romania

Cu toate ca economia Romaniei a trecut prin numeroase schimbari, in special legislative, a facut ca domeniul transporturilor rutiere sa se adapteze continuu la cerinte.

Problema infrastructurii ramane in continuare o problema destul de sensibila. Insa, daca aceasta s-ar prezenta in cele mai bune conditii, soferii ar putea sa isi indeplineasca mult mai usor sarcinile si sa respecte termenele de livrare.

Segmentul de transport international este unul foarte cautat, in special pentru ca barierele economice s-au ridicat din momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.
Transporturile rutiere reprezinta cel mai dinamic domeniu de activitate iar la dezvoltarea acestui segment a avut o contributie majora si dezvoltarea tehnologiei dar si a internetului.

Firmele care efectueaza transporturi rutiere nationale si internationale de marfuri, trebuie sa se concentreze in permanenta sa elaboreze strategii, astfel incat transporturile sa se desfasoare in cele mai bune conditii. De acest lucru depinde foarte mult si calitatea serviciilor oferite.

La ora actuala nu putem spune ca exista o activitate care sa nu fie dependenta de transporturi rutiere. Indiferent daca este vorba despre marfuri sau bunuri comandate din magazinele online, toate depind de transporturile rutiere.

Aceste transporturi rutiere pot sa fie si un foarte bun mijloc prin care o tara se poate dezvolta iar antreprenorii castiga, astfel, numeroase oportunitati prin care sa isi poata dezvolta afacerile.

Ce are de castigat o firma care apeleaza la transporturi rutiere ca serviciu externalizat?

In cazul in care doresti sa apelezi la o companie de transporturi rutiere, trebuie sa stii ca acesta este cel mai bun mijloc prin care poti sa iti dezvolti afacerea.

Prin externalizarea transporturilor de marfuri o companie are numai de castigat. Nu mai este necesar sa se investeasca intr-o flota proprie de autovehicule, nu este necesar sa se angajeze soferi cu experienta si sunt eliminate complet aceste tipuri de cheltuieli.

In afara de posibilitatea de dezvoltare a afacerii, un alt avantaj mai poate fi considerat si posibilitatea de livrare in cantitati mai mari a unor marfuri catre beneficiarii finali. Firmele de transporturi rutiere se concentreaza in permanenta sa ofere servicii cat mai calitative astfel incat sa ofere toate avantajele clientilor care le aleg serviciile.

Concurenta este acerba in acest domeniu, motiv pentru care nu exista foarte mari sanse pentru a fi dezamagit de aceste servicii. In acest fapt, consta practic supravietuirea pe piata a unei firme de transporturi rutiere.

Insa, acest lucru nu inseamna ca nu mai este necesar sa selectezi profesionistii cu care sa colaborezi. O firma de transporturi rutiere trebuie sa iti ofere servicii compatibile cu necesitatile tale si ale companiei, astfel incat beneficiarii finali sa poata profita de servicii de calitate si marfuri livrate la timp. In special companiile aflate la inceput de activitate vor putea gasi multe avantaje atunci cand externalizeaza serviciile de transporturi.

De exemplu, se vor elimina toate costurile provind infiintarea unui departament dedicat de transporturi.
× How can we help you?