Cum comunici angajatilor ca urmeaza sa faci o relocare a firmei?

Procesul de relocare firme este unul complex si necesita multe decizii care pot sa afecteze intr-un mod pozitiv sau negativ fiecare aspect pe care il presupune acest pas. Procesul de mutare nu inseamna doar sa colaborezi cu specialisti in relocare firme ci inseamna sa si comunici deciziile la nivelul intregii echipe ale companiei tale. Angajatii pot primi cu entuziasm sau, din contra, pot manifesta o atitudine reticenta cu privire la aceasta decizie de relocare firme. In special cu privire la noua locatie sau alte aspecte de acest tip.

Ce trebuie sa faca managementul inainte de procesul de relocare?

Managementul trebuie sa aiba capacitatea de a comunica din timp o astfel de decizie si sa ofere, totodata, solutii pentru angajatii care ar putea gasi dificila aceasta mutare pentru situatia lor. Procesul de relocare firme este unul stresant si pe langa acest lucru nu este de dorit sa pierzi din angajati doar pentru nu au fost prevazute solutii pentru ca toata lumea sa poata primi vestea mutarii cu entuziasm.

In cazul companiilor mari, departamentul de resurse umane impreuna cu managementul este responsabil pentru informarea tuturor angajatilor despre noile schimbari si sa elaboreze un plan concret pentru ca trecerea sa se faca usor. Procesul de relocare firme este un proces care priveste intreaga organizatie si este necesar ca fiecare sa isi aduca contributia in ceea ce priveste solutiile ideale.

Este nevoie ca procesul de relocare firme sa se realizeze gradual. Mai concret acest proces trebuie sa inceapa din momentul in care managementul a decis ca este un pas bun pentru dezvoltarea companiei. Concret este nevoie de sedinte organizate cu toti angajatii pentru ca ei sa inteleaga cat mai bine motivele pentru care se face acest pas. Trebuie sa li se expuna toata avantajele si dezavantajele noii locatii si, mai ales, sa se gaseasca solutii pentru angajatii care nu vor mai putea sa lucreze la noul sediu datorita unor situatii la care nu pot sa gaseasca solutii optime.

Relocarea firmei un proces cu multi factori si variabile

Mai ales daca firma se muta in alt oras sau la o distanta foarte mare in comparatie cu locatia actuala, managementul ar trebui sa discute cu fiecare angajat in parte (daca este vorba despre o companie mica) sau sa convoace o sedinta generala cu toti angajatii in care sa se discute cele mai importante aspecte ale acestui pas, inclusiv problemele angajatilor.

In momentul in care vine vorba despre relocare firme, managementul trebuie sa fie constient ca riscul de a pierde angajati valorosi poate sa fie chiar inevitabil. Distanta fata de locuinta, accesibilitatea zonei, familia si multi alti factori sunt decidenti pentru angajat.

De asemenea, procesul de relocare firme trebuie sa se realizeze cu o companie specializata care poate sa se ocupe de toate aspectele pe care le presupune mutarea. Astfel, nu mai este necesar sa se implice si angajatii in proces ci doar sa isi adune lucrurile importante pentru a fi mutate la noua locatie.

Este bine ca atunci cand se trece prin acest proces de relocare firme sa se tina cont de toate variabilele care pot sa afecteze intr-un mod sau altul intreg procesul.

× How can we help you?