Ce costuri pot sa apara atunci cand apelezi la o firma de mutari?

Alegerea unei firme de mutari mobila trebuie sa se faca atent. Piata aceasta este dezvoltata si, dupa cum era si normal, pe langa profesionisti se gasesc si firme care sunt mai putin dornice sa ofere servicii de calitate clientilor. Cea mai importanta recomandare pe care ti-o facem este ca in momentul in care semnezi contractul sa il citesti cu atentie pentru a te asigura ca nu vei plati in plus pentru serviciile de care ai nevoie.

O firma serioasa intotdeauna se va implica de la bun inceput in mutare si va stabili toate particularitatile implicate in acest proces iar in contractul de prestari servicii vei gasi intotdeauna toate informatiile necesare asa cum s-a discutat. De asemenea, se va realiza o evaluare la fata locului si pretul se stabileste dupa o analiza concreta a situatiei. Niciodata nu ti se va preciza un pret fara a se discuta in prealabil despre detaliile mutarii.

Asadar, pentru a sti care sunt lucrurile pe care sa le eviti atunci cand trebuie sa semnezi un contract de prestari servicii cu o firma de mutari mobila:

Impachetarea si materialele de protectie

Cele mai mari costuri se ascund aici, asadar, trebuie sa te asiguri ca in pretul final comunicat de firma de mutari este inclusa si impachetarea lucrurilor tale. In plus, trebuie sa te asiguri ca pentru serviciile de impachetare nu sunt percepute taxe suplimentare. Trebuie sa te gandesti de dinainte daca doresti ca impachetarea sa se faca de firma sau vei face acest lucru pe cont propriu.

Anularea mutarii

Exista situatii in care intervine ceva si mutarea nu se mai realizeaza. Drept urmare, in contract trebuie sa fie stipulate clar conditiile in care se poate realiza anularea contractului. Poate sa existe mentionata si o taxa de anulare daca anularea nu se face intr-un anumit timp. De asemenea, exista posibilitatea ca in cazul achitarii unui avans acesta sa nu mai fie returnat.

Mutarea urgenta

Sunt mari sanse ca firma de mutari sa perceapa un cost suplimentar pentru efectuarea mai rapida a mutarii care, de regula, necesita mana de lucru suplimentara. Pretul mutarii nu tine cont numai de numarul lucrurilor pe care le ai de mutat ci si de marimea echipei necesare pentru a face totul posibil cat mai rapid.

Mai multe opriri pot insemna costuri mai mari

Este bine sa precizezi inca de la inceput daca urmeaza sa se faca ocoluri sau mai multe opriri pe drum. In mod normal, daca nu exista abateri de la traseu si daca sunt precizate toate conditiile in care se va realiza mutarea firma nu are nici un motiv real sa iti ceara o suma mai mare pentru serviciile contractate. Nu trebuie sa te bazezi pe noroc, asadar, este indicat sa precizezi toate conditiile mutarii inca de la inceput.

Obiecte voluminoase sau foarte grele

Obiecte precum pianele, mobilierul din lemn masiv, seifuri sau mese de biliard, pentru a fi mutate dintr-o locatie in alta au nevoie de o echipa de oameni. Astfel de obiecte masive nu incap in lift sau pe usi iar atunci este nevoie sa se conceapa o adevarata strategie pentru a le muta.

Acestea sunt cateva dintre lucrurile cele mai importante care necesita o atentie deosebita atunci cand vine vorba despre accesarea serviciilor de mutari mobila. Citeste bine contractul si confrunta cu discutia initiala toate detaliile care se regasesc acolo.

CDM Relocation transport mobila .

× How can we help you?